Experience list

De grootste ervaring heb ik opgedaan bij mijn werkgever de Technische Universiteit Eindhoven. Momenteel ben ik daar nog steeds werkzaam als beleidsmedewerker gebouwautomatisering en energiemanagement. Dagelijks worden mijn ervaringen verruimd op het gebied van duurzaamheid, energiebewustwording, energie efficiency projecten, intelligente gebouwen en de realisatie van duurzame gebouwen.

De renovatie van het Hoofdgebouw (Atlas) heeft een ontwerpcertificaat met een BREEAM score “Outstanding” met een percentage van 93,86% mogen ontvangen en is daarmee het duurzaamste onderwijsgebouw van de Wereld!

 

Landelijk ben ik de secretaris van de overleggroep energiecoördinatoren vanuit het wetenschappelijk onderwijs en academische ziekenhuizen (WOAZ) en ben ik de vertegenwoordiger van de universiteiten in de overleg groep energie (OGE) voor de convenant meerjarenafspraak energie efficiency (MJA-3).

 

Door bovenstaande ervaringen werd ik steeds vaker gevraagd om mijn kennis te delen en vraagstukken op te lossen. Dit is in 2010 de start geweest van Make-Energy-Smart.

 

In het kader van de convenant MJA-3 heeft Make-Energy-Smart in 2012 voor twee hogescholen en twee universiteiten een Energie Efficiency Plan 2013-2016 opgesteld.

In 2015 heeft een herhaling van bovenstaande plaatsgevonden voor de EEP 2017-2020.

 

Voor energiemonitoring en het monitoren van een WKO installatie is een project gerealiseerd in ’s Hertogenbosch, hier is gekozen voor ERBIS-online.

 

In ’s Hertogenbosch is een volledig gebouwbeheersysteem vervangen. Make-Energy-Smart adviseerde niet alleen in dit project, maar verzorgde het complete traject, van aanbesteding tot oplevering. In dit project is gebruik gemaakt Weather Forecast Control (WFC).

WFC is de eerste klimaatregeling op basis van de lokale weersverwachting. Hiermee was dit gebouw het eerste gebouw in Nederland die hiervan gebruik maakte.

Afhankelijk van het gebouw, zijn gebruiksfunctie en zijn klimaat installatie kan met WFC tussen de 10 en 35% aan energie bespaard worden, zonder het binnenklimaat en het bewonersgedrag negatief te beïnvloeden.

 

In Amsterdam is een coachingtraject opgezet, met als doel het voldoen aan wet– en regelgeving, grip krijgen, grip hebben en grip houden op energie. Daarnaast het creëren en vergroten van draagvlak en bewustwording in de organisatie.

 

Make-Energy-Smart verzorgde diverse lezingen op het gebied van duurzaamheid en energiebewustwording voor onderwijs-, financiële- en zorginstellingen.

(NVDO, NVTG, RVO en Schiphol)

 

Dit jaar (2015) werd Thijs Meulen voor het eerst genomineerd in de duurzame Top 50 van de ABN AMRO!

 

10-10-2013 Dag van de duurzaamheid:

Thijs Meulen maakt het verschil!

Mensen die het verschil maken ontvingen taart op de Dag van de Duurzaamheid. Op 10 oktober jl. zette Agentschap NL sleutelfiguren in het zonnetje, die actief het klimaat- en energiebeleid hebben opgepakt.

Agentschap NL reikte taarten uit aan personen die het klimaat- en energiebeleid weten op te pakken en in staat zijn geweest dit te vertalen naar de praktijk.

Thijs Meulen, beleidsadviseur Energie TU/e en eigenaar van Make-Energy-Smart ontving een taart vanwege zijn actieve rol in het MJA-netwerk om kennis te delen, instellingen te verduurzamen en om ideeën te verwezenlijken. Thijs weet beleid en toekomst praktisch en pragmatisch in te vullen.

De TU/e-campus verandert langzaam maar zekere in een duurzame zelfvoorzienende campus. Naast Thijs ontvingen ook Bouwstenen-werkgroep rond het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed en de NeVaP een taart.

 

 

Aan de rechterkant slechts een greep uit het aantal gebouwen die voor de MJA onderzocht zijn en de hoge BREEAM score voor het Hoofdgebouw van de TU/e waaraan ik een grote bijdrage heb geleverd.

 

 

 

 

make-energy-smart

You've got the power